• Mi lehet a betegség?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Doktorúr! Már egy éve olyan tünetek jelentkeznek ,hogy:a fenék mindkét felén a bőr alatt gennyes daganatok keletkeznek , amik nem tűnnek el, vagy ha igen, ugyanott újra megjelennek. Továbbá néha az ajkam megdagad, bizsereg . Voltam már vércukor szint vizsgálaton, teljesen normális volt akkor a vércukor szint, továbbá allergia vizsgálaton ,ahol semmit nem állapítottak meg. Amit észrevettem ,biztosan : Ha egy ideig nem iszom/eszem cukros dolgokat ,nem jelentkeznek a tünetek. Ezért áttértem a mézre, de annál is jelentkezik a dolog néha. Érdekes viszont, hogy nem mindegyik teánál . Az aromás / virágporosoknál igen, a csalán/citromfűnél nem. Továbbá egyből elfáradok ha cukros dolgot iszom, jellemző rám emellett általános álmosság fáradékonység. Remélem tud segíteni ,köszönöm válaszát előre is!

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrbetegség témában

        Kedves Kérdező! Az Ön korában valóban nem természetes dolog az említett fáradékonyság. Ajak és egyéb bőrtünetei nem feltétlenül vannak egymással összefüggésben. Az ajakduzzadást és zsibbadást okozhatja az ún. oralis allergia syndroma(OAS), amely valamely étel elfogyasztása után jelentkező, néhány percen belül elmúló allergiás tünet, amely nem feltétlenül okoz később erősebb tüneteket. A farpofák kiütései hátterében állhat tápcsatornában lévő kórokozó is, például Candida fertőzés is. Ezeket székletvizsgálattal igazolni illetve kizárni lehet. Kérje háziorvosa segítségét ebben.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 08., 16:55; Megválaszolva: 2010. november 11., 10:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés