• Korpásodás, hajhullás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő! Évek óta kisebb "kihagyásokkal" rendszeresen korpás a fejbőröm, sokféle módszert, sampont próbáltam már, de egyiksem hozott tartós eredményt. Próbáltam: Head & Shoulders, Squamed, Nizoral, T-Gel, WU2 gyakorlatilag a boltokban, gyógyszertárakban kapható összes terméket, sőt még csalánfőzetet is, de mint mondtam egyik sem használt. Jelenleg a Sensun Blue-t alkalmazom,de valószínűleg ez sem fog használni, mert egy hónapja nem látok semmi javulást. Létezik-e valami speciális krém, sampon, készítmény, bármi, ami végleg megszüntetheti a korpát. A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a korpásodással összefügghet-e a hajhullás, mert hónapok óta egyre ritkább a hajam egy-egy hajmosásnál kb 100 hajszál kihullik?! Leginkább ez az, ami aggaszt, mert nem szeretném, hogy pár éven belül teljesen kopasz legyek. Nem hinném, hogy természetes kopaszodásról van szó, márcsak a felmenőimtől örökölt jó génektől és a koromtól sem. Nem tudom mennyire van a hajhullással összefüggésben, de nemrégiben voltam egy másik betegséggel általános vérvételen és mindent rendben találtak. A hajhulláson és az erősen viszkető fejbőrön kívül más tünetem nincs. Bármilyen megoldás érdekelne. Előre is köszönöm a választ! Tisztelettel: Péter 22/F

        Dr. Gál Mónika válasza a korpás haj témában

        Tisztelt Kérdező! Sajnos a seborrhoeás korpásodás nem gyógyítható, viszont kezelhető, tünetmentessé tehető. ha erős a gyulladás a fejbőrön, az kiválthatja az említett hajhullást. A fokozott faggyútermelést visszaszorító hatékony készítmények nagyrészt csak vényre kaphatóak, ezért tanácsos bőrgyógyászati szakrendelést felkeresnie. Addig kipróbálásra javaslom a Kerium, Psorioderm, Sebiprox samponok valamelyikét. Tudnia kell azonban, hogy a hatásos készítmények is veszítenek hatékonyságukból néhány hónap után hozzászokás miatt, ezért 2-3 havonta váltogatni érdemes őket.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. november 06., 14:36; Megválaszolva: 2010. november 09., 11:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés