• Allergia

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt doktornő!! 5 éves kisfiam körmei naprol napra leválnak egészében.A vérvételen az IGE TOTÁL SZINTJE :411,8 Segitségét kérném, milyen orvosra lenne nekünk szükségünk? vagy egyáltalán kell e ilyen értékkel orvoshoz fordulnom? válaszát elöre is köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a köröm témában

        Kedves Kérdező! Az össz. IgE szint magas értéke még önmagában nem jelent allergiát, csak egy allergiás hajlamot. Tünetek nélkül nem szükséges kivizsgálás és értelemszerűen kezelés sem. Ha ekcémás panaszai jelentkeznének vagy légúti tünetei,akkor mindenképpen forduljanak allergológushoz. A körmök tüneteinek hátterében viszont állhat vitaminhiány, örökletes hajlamon alapuló elszarusodási zavar, de esetlegesen gombás fertőzés is. Ezek miatt gyermekorvosa vagy bőrgyógyász vizsgálata mindenképpen javasolt.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. október 14., 06:56; Megválaszolva: 2010. október 17., 21:45

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés