• Sömör?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dr.Nő!Legyen szíves megerősíteni abban hogy nem kell mindjárt bőrgyógyászhoz vinnem a fiamat.A probléma okozója: pár nappal ezelőtt viszketni kezdet a gyermekem arca és piros lett,gondoltam száraz a bőre és bekentem bepantennel.Két nap múlva a homloka és az arca egész területe a nyakával beleértve apró pici pontok /grízre hasonlítva /jelentek meg.Már nem viszket neki,de láthatóan zavaró.Mivel kezeljem,vagy elég ha leszárítom esetleg,bőrradírral le mosom.Válaszát várom .Előre is köszönöm.Egy aggódó anyuka.

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrbetegség témában

        Kedves Anyuka! Sokszor a zsíros krémek előidézhetnek - főként a kamaszkorban- számtalan apró pattanásszerű kiütést. Az említett krém is okozhat ilyen.Mielőtt szakorvoshoz fordul, megpróbálhatják az Akneroxid Mild 3%-os krémet vékonyan, este felkenve,reggel tiszta vízzel alaposan lemosva. Ha viszont az alapprobléma allergiás eredetű, feltehetően nem lesz elegendő az említett gél.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 27., 14:55; Megválaszolva: 2010. szeptember 28., 21:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés