• Bőrpír

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktornő!Lassan 2 éve szedek roaccutant,már kis dózisban.Egy ideje időszerüen kipirosodik az arcom,nagyon meleg,égő érzést érzek.Ez lehet a roaccutantól?Vagy az interneten keresgélve a rosacea tüneteiként találtam meg amitől félek hisz ez nem gyógyítható:( Mi lehet ez? A választ előre is köszönöm

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrpír témában

        Kedves Kérdező! A Roaccutan túlzottan elhúzódó szedése okozhatja a bőr elvékonyodását,esetleg kipirosodást is alkalmanként,mivel szárítja a bőrt. Egy bizonyos összdózis után nem szoktuk tovább adagolni kis adagban sem, mert a teljes adag elérése után csak a mellékhatások fokozódnak. Hogy mennyi az Ön összadagja, így számolhatja ki: testtömege (kg)x 120= összadag mg-ban, tehát ha ön pl.60 kg-os, az összadag, amit be kellett szednie 7200mg, ami napi 30mg szedésével 8 hónapos kúrát jelent. A kérdés második felére vonatkozólag pedig: az izotretinoin (Roaccutan ) szedése a rosaceára is jó hatású,de koránál fogva sem valószínű ez a probléma önnél.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 25., 22:03; Megválaszolva: 2010. szeptember 28., 21:07

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés