• Égés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. 10 napja külföldi nyaralás közben a robogó kipufogó csöve egy tenyérnyi foltban megégette a jobb lábszáramat. Sajnos a semmi közepén történt, így azonnal csak a tengerbe tudtam beszaladni, hogy lehűtsem. A szállásra visszaérve Betodinnal fertőtlenítettük és aloe vera gélt kentünk rá, az ottani gyógyszertárban pedig valamyilyen antibiotikumos sprayt adtak rá. Másnap bementünk a helyi kórházba, ahol csak annyit mondtak, hogy csináljam azt amit eddig. A seb közben húzodótt és gennyedzett. 3 napja érkeztünk haza, azonnal elmentünk kórházba, ahol bekenték és bekötözték, másnap visszahívtak kontrollra. Visszamentünk, ekkor eltávolították az elhalt felső réteget és megállapították, hogy 3. fokú égési sérülésem van és azonnali műtétet (bőrátültetést) javasoltak. Én ezt nem fogadtam el, mert nem érzem úgy, hogy ez lenne az egyetlen megoldás. Azóta (2.napja) naxollal fújom a sebet, nem gennyedzik és kialakult rajta egy varr réteg, fájdalom nincs, de továbbra is húzodik. Kérem, javasoljanak számomra olyan kezelési lehetőséget, ami nem jár azonnali műtéttel, ill. a jelenlegi naxolos kezelésről mi a véleményük!? Várom szíves válaszukat. Köszönettel, Ramóna

        Dr. Bodnár Edina válasza a égés témában

        Sajnos a III. fokú égés kezelése sebészi, tehát bőrátültetés, mert ha konzervatív úton történik a hámosodás, akkor vastag, húzó heg alakul ki, mely később mozgásbeszűkülést okozhat. Tehát én is a műtétet javaslom.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. szeptember 22., 12:09; Megválaszolva: 2010. szeptember 23., 19:46

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés