Milyen krém volna jó?

Tisztelt Doktornő! A bal tenyenyeremen van egy száraz viszkető folt, ami néha ki is reped. Először ekcéma elleni kenőcsöt kaptam rá a gyógyszertárban, 2 félétis, az egyik a Halicar, amásikra nem emlékszem, nemhasználva 2 tubus Canestenplusz kentemrá, ezsem hasznélt.Kenemmég Pimafucor kenőccselis, és körömvirág kenőcselis.Javulás nincs.Kérem ajáljon valami jó kenőcsöt. A viszkető folt már kb.egy éve megvan. Előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a bőrbetegség témában

Tisztelt Kérdező! Az ilyen kellemetlen, berepedésre hajlamos, viszkető, gyulladt foltokra nagyon jó hatásúak az ureát tartalmazó krémek, melyekből számtalan féle kapható patikákban és drogériákban. 10% urea tartalmút kérjen és használja éjszakára, cérnakesztyűt ráhúzva. Emellett javaslom az ok kiderítését, ami lehet ekcéma, de leht gyógyszer okozta úgynevezett "fix gyógyszerkiütés" is. Utóbbi gyógyítható, előbbi kezelhető!

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. szeptember 06., 20:05; Megválaszolva: 2010. szeptember 08., 21:43
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?