Bőrgombásodásnál segíthet az immunerősítés?

Tisztelt Doktor Nő/Úr Édesanyám lábán néhány hónapja 5 cm átmérőjű piros kiütésszerű folt jelent meg, ami erősen viszketett. Majd egy hónapja a kezén apró gyulladások, hólyagok és erősen viszkető ekcémás kiütések jelentek meg. Az ujjai nagyon bedagadtak. A bőrgyógyász szakorvos szerint – mivel évek óta a lábán körömgomba van – a gombás fertőzés bekerült a véráramba és ez okozza a tüneteket. A következő gyógyszereket írta fel: Myconafine tabletta, Ung.nizoral, ung. Salic 1%, Fono Crem Advantan, Több kérdésem is lenne ezzel kapcsolatban: Mennyire veszélyes hogy a gombás fertőzés bekerült a véráramba és hogy a fent említett gyógyszeres kezeléssel vissza lehet-e sikeresen szorítani, illetve mennyi ideig kell a kezelést folytatni hogy sikeresen visszaszorítsuk a gombás fertőzést. Lehetséges-e hogy candida okozza a tüneteket? (tenyésztést nem rendelt el az orvos) A fenti gyógyszereket mennyi ideig lehet biztonságosan alkalmazni, anélkül hogy súlyos káros mellékhatásokat okozzanak? Több helyen olvastam, hogy ez nemcsak bőrgyógyászati, hanem sokkal összetettebb probléma is lehet, mert az ilyen gombás fertőzés a legyengült immunrendszerű embereknél fordul elő. Javasolja-e az immunrendszer pro-és prebiotikumokkal való erősítését a gyógyszeres kezelés mellett? Illetve milyen egyéb kiegészítő terápiát javasol a gyógyszeres kezelés mellett /pl. grapefruit-mag csepp szedését/? Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Bodnár Edina válasza a gombás fertőzés témában

4-6 hétig kell az orvosa által javasolt kezelést folytatni, mely a bőrtüneteket meg fogja szűntetni. A körömgomba kezelése sajnos tovább tart, lábköröm esetén kb 4 hónap gyógyszeres kezelés szükséges. Kiegészítő kezelésként pl. a grapefruit magolaj csepp is hatékony lehet.

Kérdés: 2010. augusztus 31., 18:23; Megválaszolva: 2010. szeptember 06., 21:55
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Mi lehet az?
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon