Ekcéma

Kisfiamnak mint kiderult, veleszuletett ekcemaja van. Az en szakmam szobafesto-mazolo, a ferjem mellett dolgozom mar 10 eve. Terhesen is dolgoztam a 6. honapig, es mar 3 honapos koraban vissza kellett mennem dolgozni. A kerdesem az lenne, hogy mivel sem a ferjem, sem az en csaladomban senkinek sem volt soha ekcemaja, nem lehet, hogy a munkam miatt szuletett o ezzel a betegseggel? Szeretnenk testverket neki es szeretnek jobban odafigyelni erre a dologra, ha kell.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a atópiás dermatitis témában

Kedves Anyuka! Biztosan nem a munkája a gyermek betegségének az oka. Az atópiás ekcéma kialakulásához mindenképpen egy öröklődő hajlam szükséges. Természetesen azt követően a környezeti faktorok nagyban meghatározzák a betegség kialakulását és lefolyását, de a kialakulsához kell a genetikai faktor. A hajlamot akkor is átörökíthet valaki, ha nála nem fejlődött ki a betegség. Ennek ellenére javaslom, hogy terhessége alatt ne dolgozzon vegyszerekkel, mert egyéb zavarokat betegségeket viszont kiválthat a gyermeknél.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. augusztus 30., 19:59; Megválaszolva: 2010. szeptember 02., 13:18
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Mi lehet az?
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon