Kiütések a bőrön

Tisztelt Weborvos! KB. 2 hete minden reggel piros kiütések jelennek meg a testemen és a karomon. Ez napközben szinte teljesen elmúlik, és másnap reggel megint megjelenik. Allergiás tünetre gyanakszom, de szinte semmit nem változtattunk mostanában. (mosószer, tusfürdő, testápoló stb...).

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a kiütés témában

Kedves Kérdező! Ezek a kiütések leginkább csalánkiütések lehetnek. Azokra jellemző, hogy 24órán belül visszahúzódnak, főképp a korareggeli órákban jönnek elő ismételten. Hátterében lehet gyógyszer, esetleg lappangó fertőzés, de ritkábban étel. Csak extrémritkán kell külső tényezőre, allergénre gondolni. Mindenképpen forduljon orvoshoz panaszaival, mert ezek a tünetek később felerősödhetnek, dagadással járhatnak. A nyelv és a garatképletek rohamszerű bedagadásaigen veszélyes szövődménye az urticariának.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. augusztus 27., 07:29; Megválaszolva: 2010. augusztus 27., 20:13
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?