Gomba a szervezetben?

Tisztelt doktor / nő! Még mindig az a kérdésem lenne, hogy körömgombára rendszeresen szedek gyógyszert, ha nem szedek, akkor újra elő jön. A kérdésem az lenne, hogy esetleg ezt a gombás " fertőzést" én szexuális uton tovább tudom adni a partneremnek? Valami tünetet okozhat nála, vagy esetleg ő csak " hordozóvá " válik? Köszönöm válaszát türelmetlenül várom

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a gombás fertőzés témában

Kedves Kérdező! Körömgombára hajlamosító tényező a cukorbetegség, érszűkület, egyes immunrendszerre ható gyógyszerek. Ezek esetében előfordulhat, hogy valaki ismételten visszafertőződik. Átadni a körömgombát pedig csak kontakt úton lehet, azaz közös lábbeli viselése, közös manikűrkészlet használatával vihető át. A körömgomba szexuális úton nem terjed.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. augusztus 24., 21:27; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 16:17
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?