• Bőrgomba

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Sziasztok!Azt szeretném kérdezni hogy voltunk strandon és belementem a gyógy medencébe de ott voltak betegek meg minden és több nek bőrgombás volt a lába ,és én félek hogy nem-e kaptam el!Csak kérdezni szeretném hogy mennyi idő után jönne ki a bőrgomba ha elkaptam!Mert nagyon félek hogy én is elkaptam mert utálnám magamat ha elkapnám meg minden !Léccives valaki orvos vagy valaki ha tud segítsen!Előre is köszönöm!

        Dr. Gál Mónika válasza a gombás fertőzés témában

        Kedves Kérdező! A gyógymedencék és a sportmedencék vize erősen klórozott, ami miatt a kórokozók nagy része, de a gomba biztosan elpusztul benne. Ilyen módon nem lehet elkapni a gombás fertőzést. A fertőzést inkább papucs nélküli zuhanyhasználattal, más személy lábbelijének felvételét követően lehet elkapni. Ne aggódjon, egészséges fiatal szervezet pedig általában megbirkózik a mindennapos kórokozókkal.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 24., 19:37; Megválaszolva: 2010. augusztus 26., 16:12

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés