• Négy hónapos gyermek ekcémája

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kisfiam most volt 4 honapos. Sajnos az egesz testet elleptek apro piros pottyok. 4-5 nagyobb foltja is van, a nyakan, kezen es a laban. A legrosszabb reszek a hajlatai, duci baba. Voltunk orvosnal, aki szinte csak ranezett es azt mondta, hogy ekcema, adott ra kenocsot (hydrocortisone 1%)f meg olajat a furdovizebe. A kremet csak a nagyobb sebekre kenhetem, a fejre egyaltalan nem. Eltelt egy het, a nagyobb sebek valoban javultak, de az apro pottyok meg mindig megvannak az egesz testen. A legnagyobb gondom, hogy a draga nagyon viszket, vakarozna is, ha tudna, de igy csak a kis oklevel dorzsoli a fulet es az arcat, mig a vegen elkezd sirni. Vettem egy gyenge kremet (aqueous cream), amire azt mondtak a patikaban, hogy nyugodtan barmikor, barmivel egyutt, barhol hasznalhatom, ezzel kentem a kis arcat, de az nem javul, sot, egyre csunyabb. Sajnos nem valami segitokesz volt a borgyogyasz, meg vissza sem kell vinnem a babat ellenorzesre. Arra sem kaptam valaszt, hogy ez mitol lehet, vissza fog e terni......stb. A legjobban az erdekelne, hogy mit tudok tenni a viszketes ellen es, hogy tudok e meg valamit csinalni a kis arcaval ? Esetleg vigyem el egy masik orvoshoz is?

        WEBBeteg szakértő válasza a ekcéma témában

        Kedves Anyuka! Gyermekének veleszületett ekcémája ( atópiás dermatitisz)van. Ennek alegfőbb tünete a viszketés. Már néhány hónapos korban, ha ez erőteljes, is adhatóak antihisztamin cseppek. Nagyon fontos, hogy csak langyos vízben fürdesse rövöd ideig és azt követően használjon minden esetben testápoló. Testére pl. Babé urea testápoló, arcára pedig kifejezetten jó a Nutritic krém. Ezek gyógyszertárakban recept nélkül beszerezhetőek. A szteroidkrém, a Hydrocortizon valóban csak az ekcémás foltokra kenhető és nem szabad huzamosabb ideig használni, csak alkalmanként néhány napig. Az viszont bíztató lehet, hogy bár ezek a szerek nem gyógyítanak, csak ápolnak, de a korai hónapokban induló atópiás dermatitiszt általában hamar kinövik a babák. Atópiás ekcéma néven keressen rá honlapunkon is.


        WEBBeteg szerkesztőség

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 18., 21:55; Megválaszolva: 2010. augusztus 19., 14:05

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
      • Infografika és videó
      • Hirdetés