• Nyári női bajok...

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő/Úr/ 2 problémával is fordulok Önhöz. Az egyik a talpamon található sok apró szemölcs- szerűség, ami nem kifelé, hanem befelé nő. Végül is nem nő, ott vannak egymás mellett, sok apró valami. Nem viszket, nem fáj, csak léteznek, de mindig csak nyáron. Ősz, tél, tavasz folyamán elmúlnak, nyáron újra előjönnek. Canestennel szoktam kenni, de nem látok javulást. Tanácsoltak vérehulló fecskefüvet, azt is kipróbáltam, kissé összébb húzta a szemölcsöket. Tavaly voltam emiatt bőrgyógyásznál, egy olyan oldatot kaptam, ami lefejti a bőrréteget, és az eleven szemölcsöt is, de mivel ez fájdalmat okozott, így abbahagytam. Mit tanácsol, mit vegyek, mit csináljak? A másik problémám a hüvelyem környékén található. Kb. egy hónapja vettem észre, a hüvelyem környékén kívül "recés", "redős" felületet. (Kb, fél centi hosszú és vékony, a másik pedig még kisebb.) Ez sem fáj, nem viszket, de még sosem volt ilyenem. Nem is tudom, hova kellene mennem emiatt, bőrgyógyászhoz, vagy nőgyógyászhoz. Laikusként azt gondolom, hogy a tanga okozhatja és a hőség.( Éjszakára "normális" fehérneműt hordok.)Habár a nyár elején kezdtem el újra fogamzásgátlót szedni, ami eléggé megviselte a szervezetemet, egy hónapig menstruáltam a hatalmas hőségben. Akár ez is okozhatta, és az egy hónapig tartó tampon használat... Tartós kapcsolatom van, mivel nem védekezünk, mert gyógyszert szedek, remélem nem kap el tőlem semmit. Bízom benne, mihamarabb segíteni tud rajtam mindkét kérdésben. Üdvözlettel: Szilvi

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrbetegség témában

        A talpon lévő szemölcsökre a Duofilm ecsetelőt javaslom, ill. szedjen Isoprinosin tablettát. A nemi szerven lévő tünetet krónikus irritáció és gyulladás is okozhatta, ezért forduljon személyesen bőrgyógyászhoz.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 16., 19:50; Megválaszolva: 2010. augusztus 18., 13:18

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés