Atrófiás heg

Olyan kérdésem lenne, hogy arcon lévő műtét után keletkező atrófiás hegre, hogy egy szinten legyen a bőrfelszínnel milyen megoldás létezik?

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a heg témában

Kedves Kérdező! Az atrófiás hegek területén nincs megfelelő kollagénstruktúra és sajnos aza eredeti állapot nem állítható vissza. Léteznek egyes lézeres alkalmazások, szilikonos krémek és tapaszok melyek segíthetnek, de ezek is főleg az előtüremkedő hegek kezelésére alkalmasak. Műtéti hegek esetéban azonban gyakran alkalmaznak hegkonstrukciós eljárásokat. Javaslom plasztikai sebész véleményét kérje ki.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. augusztus 15., 00:29; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 16:18
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?