• Gombásodás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr! 2 hete a makkom tövénél érdekes kis fehér pontokat vettem észre, utánaolvastam, hogy mi lehet ez és elvileg teljesen ártalmatlan, na most a kérdés, higgyek e az internetnek? Kb. 4 napja pedig egyik barátom tusfürdővel fürödtem és utána elég égető, csípő érzés támadt rám. Reggel megnéztem és kis piros pontok lettek a péniszemen, ilyet még soha nem tapasztaltam. Én úgy veszem észre napról napra több van, de nem fáj egyáltalán nem zavar, csak a látványa kellemetlen. Ez gomba lehet? Ajánlották a Canesten krémet, érdemes ilyet venni/használni? Mit tegyek?

        Dr. Csuth Ágnes válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Kérdező! A kis fehér pontok, növedékek általában faggyúmirigyek, vagy a makk peremén papillomatosis nevű elváltozás is kis növedékek formájában jelentkezik. A gombás fertőzésnél fehér letörölhető felrakódás vagy piros pöttyök jelentkezhetnek. A tusfürdő biztos, hogy nem okoz gombás fertőzést, a tünet irritáció miatt lehetett. Persze a kis elváltozások pontos oka csak vizsgálattal tisztázható.


        Dr. Csuth Ágnes
        családorvos

        Dr. Csuth Ágnes
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 11., 15:57; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 10:58

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés