Acne rosacea 2

Kedves Gál Mónika Doktor Nő! Valóban van seborrhoeám (bőrgyógyász megállapítása szerint). Gyerekkorom óta korpásodik a fejbőröm a megszokottól eltérően és a hajam is az átlagosnál gyorsabban és jobban zsírosodik. A hajamra végül a megoldás a Detergens Sulfuratum lett. Az arcom is régen sokkal jobban zsírosodot, de roaccutan használata után ez elmúlt és inkább a bőrszárazság volt jellemző az arcomra egészen 1évig, miután is kijött a mostani problémám és azóta begyullad az arcom. Ha a seborrhoea lenne a valódi probléma a háttérben, akkor elképzelhető az hogy a zsírosabb ételek jobban kiváltják nálam ezek a tüneteket? Ezen kívül még arra gondoltam, hogy nem- e lehet, hogy valamilyen baktérium vagy gomba szaporodott el túlzottan a bőrömön (vagy csökkent a mennyiségük)? melyekkel együtt él az ember, de túlzott mennyiségük, vagy hiányuk, ilyen érzékenységet válthat ki. Segítségét előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a acne témában

Kedves Kérdező! A seborrhoea alapját a túlzott faggyúműködés képezi, tehát mindenképpen összefüggés állhat fenn a zsírosabb, fűszeresebb ételek fogyasztása és a tünetek romlása között. A hámlás pedig a gyulladástól van, nemcsak a száraz bőr hámlik, hanem a zsíros, seborrhoeás is. Ha feszül is a bőr, illetve gyakran viszket, seborrhoea kiváltotta ekcéma miatt lehetséges. Nehéz olyan externát találni, ami az ekcémán úgy segít, hogy közben a seborrhoeát sem rontja. Mindenképpen nagy körültekintést igénylő feladat. A zsíros, gyulladt bőrön könnyebben megtapadhatnak kórokozók is, de ez már csak következmény, nem azek jelenléte a betegség oka.

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. augusztus 11., 10:56; Megválaszolva: 2010. augusztus 12., 14:26
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Mi lehet az?
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon