• Lábfej-fájás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm, Sz. András vagyok. Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy egyik este lefeküdtem, és másnap reggelre olyan szúnyog csípés fajta sebek keletkeztek a bal és jobb lábfejemen. Ez még nem is lenne gond, mert nem foglalkoztam ezzel, de este felé el kezdett viszketni a bal lábamon lévő egyik kicsi seb. nagyon kicsi kb 1 mm. Én elkezdtem vakarni. Már annyira vakartam, hogy vérzett, de közben anyukámnak segítettem fertőtleníteni a lakást, és a kezem hypo-s és domestos-os volt, elfelejtettem megmosni, mielőtt megvakartam volna megint a sebet, és másnap reggelre besebzett, de nem kicsit. Jó. Ezzel sem törődtem annyira, de rá, még egy napra, már a seb nem nőtt, de a láb fejem kezdett el fájni, ez csak nyugalmi állapotban. ha megyek, vagy rajta támaszkodok nem fáj. Mi lehet ennek az oka? talán vérfertőzés, vagy allergia? vagy tetanus kellene? vagy szőrtüsző valami féle? kérem válaszolna!!! nagyon szépen köszönöm!!!

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrkiütés témában

        Kedves András! Feltehetően az elvakarás hatására valamilyen szennyeződés kerülhetett a bőrbe. Amennyiben láza van, a bőre piros és kifejezetten duzzadt, kezdődő orbánca lehet, amivel forduljon haladéktalanul háziorvosához. Amennyiben a fentiek nem állnak fenn, a végtag pihentetésén és az apró seb Betadine oldatos lemosásán kívül mást nem tartok szükségesnek. Ebben az esetben néhény nap alatt megoldódnak a panaszai.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 09., 22:36; Megválaszolva: 2010. augusztus 11., 20:57

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés