Kiütések

Tisztelt Doktornő/Doktor úr, A térdemre kaptam kenalog 40 szteroid injekció kezelést. Majd egyszer csak előjött a vállamon, felkaromon, a hátam alsó részén, és a combom elülső részén valami kiütés szerű dolog. Fertőzőnek nem hinném mert a barátnőmnek és a családomnak semmi baja. Nincs ötletem mitévő legyek kicsit elegem van az orvoshoz járásból, mert a térdemmel 4 hónapig jártam lézerkezelésre, meg minden félére. Kérem adjon tanácsot mitévő legyek. Előre is köszönöm a fáradozását!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Gál Mónika válasza a bőrkiütés témában

Kedves Kérdező! A kép alapján ( ami természetesen nem helyettesít egy szakvizsgálatot) egyszerű szteroid dermatitszről lehet szó, ami lényegében a Kenalog okozta pattanássszerű kiütésesség és jelentősebb kezelést nem igényel, mivel a szer lassú kiürülésével aszervezetből a kiütések is lassan megszűnnak. Helyileg próbálja meg valamely benzoyl-peroxidot tartalmazó recept nélkül kapható oldatot. (a gyógyszertárban több ilyet is tudnak majd ajánlani)

Dr. Gál Mónika
Dr. Gál Mónika bőrgyógyász-allergológus
Kérdés: 2010. augusztus 02., 18:39; Megválaszolva: 2010. augusztus 05., 14:49
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Kézi elváltozás számítógép...
Bőr alatti kiütés
Anyajegyelváltozás
Összehúzódik a pèniszemen a bőr
Mi okozhatja ezt?