• Kiütések lábon

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        KedvesDoktor Nő/Úr! Kb. 1,5 hete észrevettem hogy a jobb lábfejemen kisebb kiütések vannak. Majd későb észrevettem hogy a balon is előjöttek. Aprócskák, nem viszketnek jól elvagyok velük, de még is idegesítőek. Voltam anno allergológusnál ahol megállapították hogy a pázsitfűfélékre vagyok allergiás, de egyébként semmi másra. Nyáron néha tüsszögök, de gyógyszert nem szedek allergiára. Mindent ehetek, minden ihatok. Orvoshoz nincs időm elmenni öngyógyítónak tartom magam :) Nagyon ritkán járok orvoshoz mert nincs időm. Évete 1 teljes vérkép ahol mindig kiderül hogy semmi extra nincs velem. Van valami ötlete hogy mi lehet ez, vagy kénytelen leszek bemenni és kérni egy beutalót amire 2 hónap múlvára adnak egy időpontot? Imádom a magyar egészségügyet.

        Dr. Gál Mónika válasza a bőrelváltozás témában

        Fiatal kora ellenére előfordulhat, hogy a panaszt nemokozó kiütései keringési zavar talaján fejlődtek ki.Lehetnek kezdődő visszérbetegség tünetei. Ezt gyakran először a bőr jelzi és semmiképpen nem szabad elhanyagolni. A biztos bőrgyógyászati diagnózisalkotáshoz azonban a szemrevételezés elengedhetetlen, ezért nemkerülheti el a vizsgálatot. Ha valóban felmerül az ér eredet, akkor érsebészeti vagy angiológiai vizsgálatot is fognak javasolni.


        Dr. Gál Mónika
        bőrgyógyász-allergológus

        Dr. Gál Mónika
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. augusztus 01., 20:24; Megválaszolva: 2010. augusztus 03., 16:14

      • Kérdések és válaszok a témakörben: