• Börprobléma

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Üdvözlöm! A probémám genetikai eredetű az orvosok szerint. A problémámra 15-16 évesen figyelme fel ekkor kezdtem kamaszodni addig nem is nagyon volt szembetűnő. Igaz mindig mondták milyen érdes a bőrőm. A szemöldököm furcsaságára viszont csak a kamsz évek elején figyelme fel. 17 évesn elhatároztam kiderítem mi is ez mert addig abban a hitben életm hogy leégetem majd visszanől. Mint említetem elmentem kideríteni. Bőrgyógyászhoz fordultam akik megállapították hogy creatosis pilarisom van. Adtak egy krémet meg a vitamint rá ami enyhítette a tünetét. A bőrőm amúgysem zavart annyira mert kis napozással eltűnik. A szemöldökömre is adtak egyet az a pirosságot le is vette, de vissza nem nőtt tőle a kihullott részeken. Egyre jobban érdekelt miért van ez így. Elmenetm pajzsmirigy vizsgálatra semmit se találtak. Elmentem másik bőrgyógászhoz az másik krémet adott az se segített. Azlenne a kérdésem hogy ezek szerint visszanőni nem fog? Bármit is csinálok vele? Visszanéztem az összes gyerekkori képeimet és már kb 4-5 éves kormban is a széleken hiányos volt. Talán azért nem tűnt fel annyira senkinek mert szőke voltam kiskoromban. Tehát a széleken elvétve vannak szörszállak de nagyon ritka és nem is látszik. Lehetrajat segíteni? Vagy ha nem akkor ha elmegyek szemöldök beültetésre a beültetett hajszálak is kihullanak majd? Vagy egyáltalán a szemöldököm is a creatosis pilaris miatt ilyen? Előreis köszönöm a válaszát.

        Dr. Bodnár Edina válasza a bőrbetegség témában

        Pajzsmirigy betegség miatt szokott a szemöldök külső széle kihullani, ezért követni kellene a pajzsmirigy értékeket. Nincs összefüggés a keratosis pilaris és a szemöldöktünet között. Beültetés segíthet.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. július 22., 03:21; Megválaszolva: 2010. július 27., 21:25

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés