Bőrfoltok

Tiszteletem! Már évek ota náhány apró barnás doltal élek a hátamon. Néha kevesebb néha több. Egyre többször jött ki a törzsem első felén pár folt, gombára gyanakodtam, és erre való krémmel is kezeltem. Ezek a foltok nem emelkednek ki a börből, csak kissé más a tapintása, szerintem csak én érzékelem a különbséget. Szine halványbarna, és mindenhol egyforma árnyalatú. Néhol tenyérnagyságú, néhol pár folt. Az elmult időszakban beboritotta a hátam, és itt ott előfordul a törzsemen elől is elvétve. Régebben nagymennyiségü vitamint fogyasztottam, főleg antioxidánsokat, de mostanság nem, mert nincs időm edzeni, ugyanis hobby szinten testépitéssel foglalkozom.. Edzőterembe jártam, járok bár most pihenek a nyári munkámból fakadóan, ami nem más mint szalmahordás. Ez elég izzasztó, és porral, sok napsütéssel járó munka. Ennek lehet e valami hatása az emlitett tünetekre? Nézegettem bőrgomba tüneteket, de nekem nem is viszket, nem is vakarom, pusztán optikai kellemetlenség és nem is fehérlik seholsem. Nemtudom biztosan gombáról lehet e szó, mivel régen mikor kijött rajtam itt ott, akkor Canestennel egyszer bekentem, és elmult. Gondoltam arra, hogy újra elkezdem a vitaminok, antioxidánsok fogyasztását, kenem Canestennel, majd hajmosáskor a Nizoral hajsampon habját kenem magamra, és rajta hagyom pár percet(bőrgyógyás ismerősöm ajánlotta régen). Lehet kissé zavarosan foglalkoztam, de remélem érthető! Válaszát nagyonszépen köszönöm.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza a foltok témában

Kedves Olvasónk! Valóban felmerül gombás fertőzés, és jól teszi, ha a bőrgyógyász tanácsát megfogadja és a hajas fejbőrt is kezeli, mert ott él a gomba. A Lamisil Derm Gélt a testre, Nizoral sampont a fejre és a habját a testre, 6 hétig tartson a kezelés. sajnos a visszafertőződés esélye nagy.

Kérdés: 2010. július 16., 08:14; Megválaszolva: 2010. augusztus 16., 15:52
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Hámló mellbimbó - Paget kór?
Kiütések az arcon
Kinyomhatatlan pattanás
Hpv szemölcs
Bőrbetegség