• Hirtelen bőrelváltozás

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Tegnap este (16-án) hirtelen furcsa égést éreztem a homlokomon, valamint a homlok két oldalán piros foltok jelentek meg, s húzó érzést éreztem. Olyan volt, mint egy csalánkiütés, még soha nem fordult elő velem ilyen, hogy ilyen hirtelen előjött volna valami bőrelváltozás. Calcium pezsgőtablettát ittam, gondoltam biztosan valami allergiás reakció, de azóta sem múlt el, csak a pirosság. Ma már nem piros, viszont ég, húzódik és azon a területen fényes a bőr, olyan, mintha valami fényes réteggel be lenne vonva. Ezen kívül adott területen száraz is a bőröm. Allergia lehet valamire? Mert semmi olyasmit nem ettem vagy ittam, amitől korábban bajom lett volna, s mint említettem még sosem fordult elő ilyen korábban. A történethez hozzá tartozik, hogy hajzselét használok és valószínűleg erre adott válaszként kialakulhatott korábban nálam korpásodás. Nizoral samponnal kezeltem és elmúlt, valamint a hajzselé használatát is mellőzöm már egy ideje. Azonban az elmúlt két napban használtam hajzselét, az első nap semmi gond nem volt, a második nap végén pedig már este enyhe húzást éreztem a homlokomon, a bőrön, de azt hittem, hogy csak a meleg miatt, vagy a hajzselé esetleg a bőrömön maradt. Mi okozhatta? Lehet valami krémmel vagy gyógyszerrel gyorsan kezelni? Válaszát előre is köszönöm!

        Dr. Boros Miklós válasza a piros folt témában

        Tisztelt Kérdező! Első lépés a helyi irritációt okozó hajzselé és sampon elhagyása. Mossa le alaposan az érintett területe és várjon 1-2 napot. Amennyiben nem javul javasolt egy bőrgyógyászati szakvizsgálat, hiszen az egyéb, ritkább okokat ki kell zárni. Ez azért lényeges, mert kezelésül teljesen eltérő lehet. Most a bőr nyugalomba helyezése a feladat.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010. június 17., 13:27; Megválaszolva: 2010. június 19., 20:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés