• Aknés, problémás bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktornő!

        A következő problémával fordulok Önhöz. 26 éves férfi vagyok, arcom kb. 10 éve közepesen erősen pattanásos, leginkább az orcákon. Több készítményt is használtam (Dalacin-T oldat, Differin, Zynerit, Isotrex gél, Isotrexin gél), de sajnos egyik sem hozott tartós és látványos javulást. Ismét bőrgyógyászhoz fordultam, aki Duac gélt írt fel. Sok pozitív hírt hallottam róla, a mai napon fogom megkezdeni a kezelést. A kérdésem-problémám az lenne, hogy amellett, hogy pattanásos a bőröm, nagyon sokszor (sima vizes arcmosás után különösen) nagyon-nagyon húzodik, száraz a bőröm, kifehéredik, kisebb foltokban hámlik is. Arra gondolok, hogy zsíros, de egyben vízhiányos is a bőröm és félek, hogy a kezelés során még inkább száradni fog a bőröm. Valamint a bőrgyógyász javasolt mikrodermabráziót is, ahol már 1 alkalommal jártam és a kozmetikus hölgy mindenképpen javasolta fényvédő krém használatát. Elolvastam a Duac gél betegtájékoztatóját, az szerepel benne, hogy olajmentes sminket lehet használni, ezért én olajmentes Babé fényvédő krémet vettem. Ezt használva sem szűnik meg a bőrhúzodásom, a Doktornő javaslatát szeretném kérni, hogy milyen készítményt használjak hidratálásra akár a Duac-cal párhuzamosan, vagy a kezelés végeztével magában is. Mindenképpen olajmentes szert kell használnom? Próbáltam utánajárni több kozmetikumnak (Eucerin DermoPURIFYER Mélyápoló Krém-Gél; Bioderma Sébium Mat, Sébium AKN, Sébium Cream; La Roche Posay Effaclar K, Effaclar H vagy a Hydraphase XL/Fresh/Riche; Babé olajmentes hidratáló gél), de nem vagyok szakember és félek, hogy ezek közül valamelyik a Duac-cal együtt használva felfokozzák egymás szárító hatását. Előre is köszönöm válaszát!

        Tisztelettel: Kiss Zsolt

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

        Ha a Duac gél nagyon szárítja a bőrét, akkor csak minden másnap este használja. Nappalra az Effaclar H krémet javaslom.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-06-06 13:53:51; Megválaszolva: 2010. június 06., 13:53

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés