• A bőrgyógyászom nem tudja mi a probléma. Esetleg gomba? Ön szerint?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Elméletileg nincs már összefüggésben a betegségem, de megemliteném, hogy a legutóbbi kapcsolatomban a barátnőmnek igen gyakran gondjai voltak a fertőzésekkel. Gyakran jártunk orvoshoz, irtak is fel neki mindenfélét. Együtt minket nem kezeltek (sajnos), mert én tünetmentes voltam. Pontosabban évente egyszer vagy maximum kétszer bepirosodott a fitymám makkal érintekző része egy kis sávban, ami másnapra el is mult. Egy éve elváltunk. Azóta egyedül vagyok. Ám azt vettem észre hogy kb. fél évvel ezelőttől kezdve egyre gyakrabban kezdett előjönni ez a pirosság. Egy hónapja ott tartok, hogy 2-3 naponta előjön, majd ennyi időre el is mulik utána ujra előjön. Nem fáj, nem viszket (csak erősebb esetekben), nincs váladék. Engem nem is zavarna csak látótérbe került egy uj kapcsolat és nem szeretném tovább adni, amennyiben ez ilyen jellegű. El is mentem orvoshoz. Sajnos csak tünet mentesen tudtam elmenni hozzá, előző este piros volt, reggelre elmult. Első alkalommal irt fel Lomexin-t. Talán enyhitett valamit, de ugyanugy előjött. 2. alklommal nem irt fel semmit, mert szintén nem látta a pirosságot, így azt tanácsolta irjam össze miket eszek, miket csinálok, hátha abból kiderül. Gyógyszereket nem szedek. Higiéniára nem lehet gond, hisz a 2 hetes kezelés ezt mindenképp megkövetelte. Tehát egyelőre Ő tanácstalan. Ezért forulok most Önhöz! Esetleg nézessem magam másik orvossal? Ilyenkor nem lehet kenetet venni? arra gondoltam kipróbálom a Canesten kenőcsöt. Hatásosabb mint a lomexin? Ma elég erős pirosság jelentkezett és hámlott is a bőröm, de ugyanugy nem viszket, nem fáj. 27 éves vagyok. Válaszát előre is köszönöm! ui.: a felvételt délben készitettem estére már majdnem el is mult a pirosság.

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Én úgy gondolom, hogy gombás fertőzés okozza a tüneteket, de inkább azt tanácsolom, hogy 1 hétig ne kezelje semmivel, és úgy forduljon személyesen STD szakrendelésre, ahol mintavétel, majd célzott kezelés fog történni.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk

        Dr. Szamosi Szilvia
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-25 21:50:29; Megválaszolva: 2010. május 25., 21:50

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés