• Hajhullás és vörös bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Nő/Úr!

        Azzal a problémával fordulok Önhöz,hogy Édesanyám diagnózisáról bővebb információt kapjak!

        Édesanyám évek óta pajzsmirigy problémákkal küszködik.Fokozottan működik. Kapott rá gyógyszereket is, de már ott járunk,hogy egyik adatát nem lehet mérni.

        Tavaly júniusban észrevettük, hogy hátul hajas fejbőrön kopasz folt van. Akkor ez a folt kb. egy 20ft-osnyi volt. Mára kb. háromszorosa, hanem nagyobb, sőt a fejetetején is megjelent egy kopasz folt. Bőrgyógyász orvos azt mondta,hogy a pajzsmirigytől van. Kaoptt rá hajszeszt és egy krémet. Az orvos azt állítja,hogy nő a haja,de mi csak az egyre nagyobb kopasz területet látjuk, hajnövést nem.Ha nőne a haja, akkor nem lenne többszöröse tavaly nyári méretnek az a kopasz terület és nem kezdett volna el máshol is kopaszodni!!! Mi lehet még ennek az oka???Mi válthat ki ilyet??? Diagnózisnak a leletre ez lett írva: Alopécia areáta! Hogyan lehetne megállítani??? Milyen orvoshoz forduljon még Édesanyám???

        A másik diagnózis a Necrobiosis lipoidica l.d.

        A ábszárán nagy helyen vörös, viszkető,kiszáradt és fájó folt van. Krémet a bőrgyógyásztól kapott rá, de ez csak ideig-óráig használ neki. Ez a terület is egyre nagyobb neki. Orvos azt mondta,hogy be van gyulladva. Akkor miért nem ad rá gyulladáscsökkentőt????Ha van a krémeben,de nem használ, akkor miért nem ír fel mást???Ennek is mi lehet az oka???

        Kérem segítsen,hogy hova vihetném el Édesanyámat!Milyen orvoshoz?Mivel lehetne kezelni ezeket a betegségeket????Vagy legalább enyhíteni!Kérem írjon ezekről egy kis felvilágosítást!

        Válaszát előre is köszönöm!!!

        Tisztelettel: Z.M.

        WEBBeteg szakértő válasza a alopecia témában

        A foltos hajhullást okozhatja a pajzsmirigy betegség, de gócok is, ezért érdemes lenne góckutatást végezni.

        A lábszáron lévő necrobiosis lipoidica sajnos nem fog elmúlni, kezelésére steroid tartalmú krémek is csak mérsékelt hatásúak.



        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-05-11 21:35:09; Megválaszolva: 2010. május 11., 21:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Tartson velünk az emeletre
        Olajozott fültisztítás
        A ginzeng és ginkgó hatása
      • Infografika és videó
      • Hirdetés