Hirdetés
      • Aknés bőr

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Lányomnak aknés az arcbőre, de a mellkasán és a hátán is vannak pattanások. Kb. 2 éve járunk bőrgyógyászhoz. Gyógyszeres kezelést is kaptunk (tetraciklin, A vitamin és E vitamin). Ezen kívül különböző gyógyszertári készítményeket, lemosókat, ecsetelőket. Amíg ezeket használta a pattanások eltüntek. Előre bocsátom, hogy fogamzásgátlót nem szedhet, - mint azt egyes bőrgyógyászok ajánlják, az egyik pasit is ajánlott a lányomnak, ha él szexuális életet majd elmúlnak  a pattanások -  Vérvizsgálattal állapította meg a nőgyógyász, hogy egész életében nem szedhet fogamzásgátlót.!

        Szeretném meg tudni, hogy mit lehet tenni. Most más bőrgygyászhoz ment el az Sumamed 500 mg tablettát és Skinoren krémet írt fel.

        Már egy kisebb fajta vagyont költöttem a bőrgyógyászra és a különböző gyógyszerekre és készítményekre. Az összeg nem is zavarna ha látnám értelmét, de most ott tartunk ahol két éve elkezdtük az egész kezelést.

        Mit lehet még tenni ezzel kapcsolatban. Kérem segítsenek.

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező!

        Érdemes lenne kipróbálni a korszerű lézeres, dermabráziós módszereket, megérik az árukat. Ezelőtt én még csináltatnék egy góckutatást, ha eddig nem volt, illetve esetleg szóba jön retinoid tartalmú tabletta s( Sotret, Roacutan, stb.)szedése, erről a bőrgyógyász bővebb felvilágosítást fog tudni adni, hogy javasolja-e, nincs-e ellenjavallata, mik a mellékhatásai, stb.


        Dr. Váróczy László PhD
        belgyógyász-hematológus Itt kérdezhet

        Dr. Váróczy László PhD

        Kérdés: 2010-03-19 16:10:44; Megválaszolva: 2010. március 19., 16:10

      • Kérdések és válaszok a témakörben: