Hirdetés
      • Pattanások

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr!

        27 éves nő vagyok. 18-23 éves korom között fogamzásgátlót szedtem. A kisfiam születése után újra elkezdtem, és tavaly augusztusban, tehát kb. 7 hónapja abbahagytam. Tavaly decembertől folyamatosan, hullámokban pattanások jönnek ki nem csak az arcomon, hanem a fülem mellett, az álcsont alatti területen, a nyakamon, és a hátamon is. Egyébként zsíros a bőröm, és kamaszkorban is voltak problémák a pattanásokkal. Kérdésem az lenne, hogy ez az újra megjelenés lehet a fogamzásgátló abbahagyásának a következménye, vagy máshol keressem az okát. Arra gondolok, hogy esetleg valahol gyulladásos góc lehet a testemben. Az is felmerült bennem, hogy az álcsont alatt, és a nyakamon talán egy rossz fog, vagy fém tömés miatt jelennek meg időről időre.

        Válaszát előre is köszönöm.

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező!

        Jól gondolkodik, a érdemes a gócot keresni. A fogamzásgátló csupán kordában tartotta a tüneteket, nem az elhagyása okozza a panasz valószínűleg. Egyelőre helyi kezelést használjon, pl. szárító rázókeveréket, antibiotikumos ecsetelőt, benzoyl peroxidos arclemosót, ha ezek nem hatnak, erősebb kezeéssel is meg lehet próbálkozni, például helyi retinoid, belsőeg antibiotikum, stb. Kérje háziorvosa vagy bőrgyógyász segítségét!


        Kérdés: 2010-03-18 09:23:57; Megválaszolva: 2010. március 18., 09:23

      • Kérdések és válaszok a témakörben: