Hirdetés
      • Paget-kór vagy bőrirritáció?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktorúr/Doktornő!

        A következő problémával fordulok Önhöz. Nemrég olvastam egy Paget kór nevű betegségről és hasonló tüneteket tapasztalok én is. Körülbelül 1 hónapja viszket a jobb oldali mellbimbóm. A vakarástól a bőr kipirosodik, majd másnapra hámlani kezd. Rendszeresen krémezem, hogy megszüntessem a szárazságot. Ilyenkor a viszketés 1-2 nap alatt megszűnik és pár nap alatt a hámlással együtt a pirosság is lassan elmúlik. Viszont néhány nap tünetmentesség után úra kezdődik minden előlről. Mikor épp nincs tünetem, semmilyen elváltozást, pirosságot, kiütést, hámlást vagy váladékozást nem tapasztalok, semmi különbség nem látható a két mellbimbó között. Csak mikor újra elkezd viszketni, akkor pirosodik be és hámlik. Lehetséges hogy ez a betegség Paget-kór, vagy egyszerű bőrirritációról lehet szó?

        Válaszát előre is köszönöm!

        WEBBeteg szakértő válasza a paget kór témában

        A Paget kór nem múlik el magától, és nem recidívál időnként. Allergiás vagy irritatív bőreleváltozás okozza a tüneteket. Forduljon Bőrgyógyászati Allergológia szakrendeléshez.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-03-19 14:27:02; Megválaszolva: 2010. március 19., 14:27

      • Kérdések és válaszok a témakörben: