Hirdetés
      • Pattanás?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Úr/Doktornő!

        23 éves nő vagyok. Fehér a bőröm, de sosem volt vele problémám, tinédzser koromban sem volt pattanásom. Most viszont, az utóbbi hónapokban egyre több lett arcomon a pattanásszerű kiütés, amik kezdetben egy-két nap alatt elmúltak, most viszont folyamatosan jelen vannak, és egyre több: már az alapozó sem tünteti el. Szörnyű állapotban van a bőröm, pedig korábban alapozót sem kellett viselnem! Bőrgyógyászom szerint rosacea-m lehet, de bármit adott rá, a helyzet inkább romlott... Mi okozhatja ezt? hova fordulhatnék még?

        köszönettel,

        kérdező

        WEBBeteg szakértő válasza a rosacea témában

        Kedves Kérdező!

        Ilyen esetben góckutatást szoktunk javasolni, különösen emésztőszervi betegségek irányába fontos. Indokolt teljes laborvizsgálat, hasi ultrahang, H. pylori kilégzési teszt. Emelett javaslom a fűszeres, meleg ételek, alkohol kerülését, desztillált vízzel való mosakodást. Az arcra szoktunk javasolni fényvédőt, illetve nyáron kalap viselését.Kezelésében több szert alkalmazhatunk, pl. szájon át szedhető vagy helyileg használható antibiotikumokat, akne ellenes ecsetelőket, pl. benzoyl peroxidot, azelainsavat. A kezelés egyénenként változik, függ az állapottól, illetve más betegeknál más-más szerek lehetenek hatékonyabbak. Egyre gyakrabban alkalmaznak lézerkezelést jó hatékonysággal. Ha megírja, hogy miket próbált eddig, remélhetőleg tudunk segíteni, hogy milyen lehetőség van még a palettán.


        Kérdés: 2010-03-09 10:08:21; Megválaszolva: 2010. március 09., 10:08

      • Kérdések és válaszok a témakörben: