Hirdetés
      • A vitamin - szabad szedni?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktornő!

        Azt szeretném kérdezni, hogy beszedhetek egy levél A vitamint? 32 éves nő vagyok, és elkezdtem szedni B vitamint, E vitamint, cinket és szelént. Elég pattanásos az arcom, ezért. Úgy tudom az A vitamin elraktározódik a szervezetben ezért csínnyán kell vele bánni. Kérdésem, hogy egy 2 hetes kúrától nem lesz bajom? Napi 25000Ne van benne. Köszönöm válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

        Kedves Kérdező!

        Felnőtteknél a javasolt napi adag 3000 NE körül van, viszont 2 hetes A-vitamin kúra nem hiszem, hogy érdemileg javít a bőrtüneteken, inkább az összes vitamin helyett multivitamint javasolnék, illetve kifejezetten retionoid tartalmú bőrgyógyászati készítmények szedése is szóba jön, de előtte érdemes enyhébb szereket is kipróbálni, pl. helyi antibiotikumot, szárító pasztát, stb. Ezeket beszélje meg a háziorvossal vagy bőrgyógyásszal.


        Dr. Szamosi Szilvia
        rheumatológus szakértőnk Itt kérdezhet

        Dr. Szamosi Szilvia

        Kérdés: 2010-03-09 09:38:39; Megválaszolva: 2010. március 09., 09:38

      • Kérdések és válaszok a témakörben: