• Arcpír

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Tisztelt Doktor Úr/Nő!

        Az elmúlt hétvégén még semmi sem jelentkezett az arcomon általában még pattanásaim se szoktak lenni. Hétfőn a munkahelyemen eltöltött 2-3 óra után már sokan kérdezték hogy nincs-e melegem mert olyan piros az arcom de ekkor még nem nagyon foglalkoztam vele. Másnap már én is elkezdtem figyelni és észrevettem hogy egyfolytában piros az arcom és néha hirtelen égni kezd majd pár óra múlva elmúlik az égető érzés de a pirosság megmarad(nem tűz vörös inkább mintha pír lenne az arcomon). Munka után mikor hazamentem kezdett halványulni majd lefekvés előtt már szinte alig volt látható. Másnap előröl kezdődött minden bár már múlik egy kicsit és persze folyamatosan krémezem nappali és éjszakai krémmel. Azt szeretném kérdezni hogy lehetséges-e hogy a stressz miatt alakul ki a bőrpír? Megszüntethető ez valahogy esetleg krémmel? Vagy milyen okai lehetnek.

         

        Mihamarabbi válaszát előre is megköszönve

        Farkasné

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrpír témában

        Kedves kérdező!

        Okozhatja a stressz is, de én inkább egyéb okra gyankodnék, ha a tünet ennyire elhúzódó. Szóba jön kozmetikai szer, étel hatása is. Érdemes lenne egyelőre gyógyszertári mosakodókrémmel arcot mosnia, illetve krémként is ezt használni, mosson arcot desztillált vízzel, és kímélő ételeket egyen. Ha ez nem hoz eredményt pár nap alatt, bőrgyógyászt keressen fel! A bőrpír enyhítésére Ruboril kenőcöt használjon.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-03-05 14:03:20; Megválaszolva: 2010. március 05., 14:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: