Hirdetés
      • Zavaró tényező!

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves doktorúr/nő! Olvastam az önök rovatjai közt, egy 24 éves férfi panaszát, ami arról szólt, hogy piros az arca, és hogy ez a jelenség mennyire zavarja őt! Hasonló helyzetben vagyok én is kivételt képez az hogy én nem érzek fájdalmat, lüktetést csak olykor mar szinte elviselhetetlen égető érzést az arcomon, ami idővel átterjed a fülemre is de ez inkabb késő este fordul elő, de az arcom pirossága az állandó, csak a szinének intenzitása változó, gyerekkoromban nem volt ez jelen, emlékeim szerint 10 és 13 éves koromra tehető vissza az amikor ez elkezdődött, most 21 éves vagyok, és eddig azzal nyugtattam magam hogy idővel kinövöm, a kamaszkor eggyik "melléktermékének" könyveltem el! Nemrég csináltam egy alapos vérvizsgálatot hogy nem szenvedek-e valamilyen vérbetegségben, és az orvos szerint egy kissé több a vörös vérsejtem mint amennyi a normális, de a második vizsgálaton ez is negativ lett; tehát tanácstalan vagyok, észrevettem ha több idejig maradok lehajolva pl cipőfűző kötése közben mikor kiegyenesedem kezdek kipirosodni és ég az arcom; arra is gondoltam hogy ilyenkor talán nem kap elég oxigént az agyam és ezért történik ez, de erre inkább a szédülés a jellemző. Az életem elég stresszes mivel vendéglátásban dolgozom, és a mellett még most végzem a középiskolát, 4 éve dohányzom, más káros szenvedélyem nincs! Elnézést hogy raboltam a drága idejüket, csak egy orvosi véleményre vágyom, hogy mégis mivel tanácsos próbálkoznom, nem szeretnék számtalan méregdrága terméket felvásárolni ha nem szükséges! Mellékeltem egy 4 évvel ez előtti képet, hátha segithet a probléma felismerésében! Előre is tisztelettel megköszönöm válaszát, és szaktudását! Egy elkeseredett fiatal...

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrpír témában

        Az arcon lévő bőrpírt okozhatja "csupán" értágulat, érbeidegzési zavar, emésztési probléma, de autoimmun betegség (ún. SLE) része is lehet, ezért fontos lenne személyesen felkeresnie egy bőrgyógyászt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós

        Kérdés: 2010-02-27 21:35:39; Megválaszolva: 2010. február 27., 21:35

      • Kérdések és válaszok a témakörben: