Hirdetés
      • Androcur 100 mg tabletta

        Legfrissebb cikkek a témában
        Nincs találat!
         

        Kedves Doktor Nő/Úr! Több, mint két éve hagytam abba a fogamzásgátló szedését, azóta az arcomon (nyak, áll) és a hátamon folymatosan pattanások jelennek meg, szinte már nincs olyan időszak, hogy a bőröm szép és sima. Miután a bőrgyógyász sajnos nem tudott rajtam segíteni, pedig számos krémet, gyógyszert kipróbáltam, ő is azt mondta, hogy valószínűleg hormonális eredetű a problémám. Ezután készült egy hormonvizsgálat (eredmények: LH: 4, 1IU/L, és tesztoszteron: 1, 2 nmol/L). A nőgyógyászom az Androcur 100mg tabletta szedését javasolta napi egyszer, ami szerinte a kicsit magas tesztoszteron szintemet helyreállítja. Ön szerint javasolt ennek a gyógyszernek a szedése? Rendbehozhatja a bőrömet? Nincs ennek olyan mellékhatása, ami kihat a gyerekvállalásra, vagy bármilyen egészségkárosodást okozhat? Köszönöm gyors válaszát! Üdvözlettel: Adrienn

        WEBBeteg szakértő válasza a magas tesztoszteron témában

        Kedves Adrienn!

        Nem tudom, a ciklus melyik napján történt a vérvétel, és milyen a többi eredmény, emellett fontos lenne a helyi laborban a referenciaérték, sajnos ezek nélkül az adatok nélkül értelmezhetetlen a kapott eredmény. Tehát részletes vizsgálatot (nőgyógyászati vizsgálat, UH is) javasolnék, hogy lássák, pontosan hogyan működik a hormonháztartás. Nem írja, hány éves, de biztosan nem idős, hiszen még gyermeket szedetne. Amennyiben jelenleg gyermeket tervez, akkor most nem szedhető a gyógyszer. A javallat szerint az 50 mg-os gyógyszert javasolják a súlyosabb állapotokban, talán néhány pattanás nem indokolja, hogy ilyen erős gyógyszert szedjen. Mellé pedig így is, úgy kell ösztrogén tartalmú készítményt adni, pl a Diane 35, ami önmagában is elegendő lenne, ha muszáj.

        Tehát, írja le, melyik ciklusnapon volt a laborvizsgálat, a többi érték milyen, stb. Emellé fontos lenne a fogamzásgátló iránti igény, esetleg a teherbeesés tervezett ideje, és persze az életkora. A fogamzásgátlót miért hagyta abba? Van-e más panasz, pl. fokozott szőrnövekedés, stb. Picit több részlet ismeretében talán könnyebben tudok tanácsot adni.

         

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-28 14:59:34; Megválaszolva: 2010. február 28., 14:59

      • Kérdések és válaszok a témakörben: