• Viszketés, bizsergés

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        58 éves vagyok. 5 évvel ezelőtt nőgy.nagyműtétem volt, melyet még két nagyműtét követett. Hasi műtét, melynek során a kilyukasztott vizeleti hólyagomat hozták helyre és pajzsmirigy műtét. Ezt követően depresssziós lettem és állandóan viszket bizsereg a bőröm. Nem annyira viszket, hogy vakarózom, de állandóan érzem. Már sokféle orvodnál voltsm, sok vizdgálatot végeztek az eredmények negativak. Akármit csinálok ezt az érzést állandóan érzem immár öt éve, csak éjjjel nem, amikor alszok. Ha valamilyen idegességet érzek, vgy sirok ez a tünet fokozódik. A pszichiáter azt mondta, hogy ez szomatizációs zavar és soká fog elmulni. Ez valóban lehetséges, hogy a depresszió ilyen testi tünetet produkál? Várom válaszát.

        WEBBeteg szakértő válasza a viszketés témában

        Kedves Kérdező!

        Előfordulhat lelki okok miatt is ilyen tünet. Ha minden szervi okot kizártak, akkor a lelki okokat szoktuk sorra venni. Mindenesetre azt javaslom, hogy próbálkozzon meg antihisztamin tabletta szedésével, ez enyhítheti panaszát. Recept nélkül kapható pl. a Claritine akut.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész Itt kérdezhet

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-24 09:21:06; Megválaszolva: 2010. február 24., 09:21

      • Kérdések és válaszok a témakörben: