• Sotret szedésével kapcsolatos kérdések

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Kedves Doktorúr/nő!

        Bőrgyógyászom Sotret kapszulát írt fel, napi 2x20 mg-ot (kezdő adagként). Ezzel kapcsolatban lenne néhány kérdésem.

        1. Az orvos figyelmeztetett arra, hogy kerüljem a napot. Valójában ez alatt a napozást kell érteni, vagy egyáltalán nem érhet nap?

        2. Ne szőrtelenítsek a kezelés alatt és az azt követő 6 hónapban. Ez alatt csak az arcon lévő szőr (bajusz) értendő, vagy egyáltalán nem szedhetem mondjuk a szemöldökömet, vagy nem gyantázhatom a lábamat sem? Szőrtelenítő gép sem használható?

        3. Figyelmeztetett arra, hogy a kezelés alatt és után 6 hónappal nem eshetek teherbe, azonban a betegtájékoztatóban a kezelés utáni egy hónapot írja. Hány hónappal a kezelés után biztonságos teherbe esni? (Az idén szerettünk volna még egy babát).

        Válaszait előre is nagyon köszönöm!

        Üdvözlettel, Krisztina

        WEBBeteg szakértő válasza a pattanás témában

        Kedves Krisztina!

        A napfényes napokon használjon fényvédőt, kalapot, aközvetlen napozást kerülje. A szőrtelenítés sem géppel, sem gyantával, sem csipesszel nem javasolt. A terhességet billetően valóban van ellentmondás szakmai körökben, inkább legyen óvatos, és a kezelőorvos tanácsát fogadja meg!


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-02-22 10:30:57; Megválaszolva: 2010. február 22., 10:30

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?