• Medrol-Helicobacter

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Dotor Nő/Doktor Úr! A segítségüket szeretném kérni. A nyár folyamán tetőtől talpig beborított a csalánkiütés, ajaködémával, amely elég agresszíven csak Medrol hatására múlt el, melyhez Aeriust szedtem. Bő egy hét alatt négy Medrol injekciót kaptam. Akkor nem került kivizsgálásra, hogy mitől történt mindez. Most karácsony előtt ismét jelentkezett a csalánkiütés, de nem ennyire agresszív formában. Aerius hatására szüntek a viszkető tünetek. Ajánlottak egy bőrgyógyász doktornőt, aki már csak privát rendel. Szerinte helicobacter-től vannak a tünetei. Felírta a háziorvosomnak, hogy milyen vizsgálatokat végeztessen el, így a gasztroenterológiai vizsgálat bebizonyította, hogy igaza volt. A helicobacter kezelése megtörtént. Időközben az arcom felpuffadt, melyre a kerületi bőrgyógyászaton újabb Medrolt kaptam. A kérdésem az, hogy a Medrol hatására fellépő immungyengeség -ősz óta hatodszor produkálok megfázásos tüneteket, melyek egy hátig elhúzódnak- enyhíthető valamivel? Illetőleg a bacilust hogyan kell kezelni a jövőben? Kell -e kontroll vizsgálatot végezni? A kiütések még mennyi ideig jelentkezhetnek? Erre létezik kimondott gyógymód, amely esetleg nem ennyire agresszív, viszont legalább ennyire hatásos? Sajnos, alig-alig tudok kicsikarni az orvosoktól választ kérdéseimre, ezért fordulok Önökhöz! Segítségüket előre is köszönöm! Üdvözlettel, K. Éva

        WEBBeteg szakértő válasza a csalánkiütés témában

        Kedves Éva!

        A Helicobacter eradikációs kezelés sémák alapján történik, többféle gyógyszerrel. Az a tapasztalat, és azt írja elő a protokoll, hogy csak így, kombinációkban hatásos, lehet ugyan választani többféle séma között, de minden esetben többféle antibiotikum kombinációja és savcsökkentő adása szükséges. Az eradikáció után szükséges kilégzési teszttel megállapítani, hogy sikeers volt-e az eradikáció, ennek ideje az eradikáció befejezése után leghamarabb 6 héttel. A Medrol okozta immungyengeséget nehezen tudja befolyásolni, érdemes mellette vitaminokat fogasztani, kiegyensúlyozottan táplálkozni. Azt megjósolni, hogy meddig leszenk még jelen kiütések, nem tudjuk. remélem, sikerült kielégítően válaszolnom a felmerült kérdésekre. Ha bármilyen egyéb kérdése van, írjon bátran! Mielőbbi jobbulást!


        Dr. Csuth Ágnes, családorvos
        Itt kérdezhet További orvosok

        Kérdés: 2010-02-16 09:13:46; Megválaszolva: 2010. február 16., 09:13

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        2 napja jelent meg mi lehet ez kérem minnel hamarabb segitsen Képet megkapta?

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Hüvelygomba és fogamzásgátló
        Online konzultáció
        Milyen az online konzultáció megítélése itthon? Bíznak benne az emberek?
        Allergiás?
        Nem az orrunk az egyetlen testrész, amely allergia esetén érintett lehet.