• Bőrpirosodás az arcon

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt doktor úr/nő!

        Évek óta van egy próblémám amellyel már többszőr voltam bőrgyógyásznál is, de eredménytelenűl. Az arcomon az orrom mellet mindkét oldalon rendszertelen időnként kipirosodik a bőröm, majd lehámlik valamilyen zsíros krémmel kenegetem és max egy hét alatt elmúlik. Pont úgy hámlik, mint a korpás fejbőr szokott. A pirosodás mintája lepke formájú, ha ez jelent valamit. Nyáron, ha nap éri a kipirosodott bőrt, akkor nehezebben múlik el. Hideg szélesetén szintén. Mi lehet ez? (Persze mindíg akkor jön elő, amikor nem kéne) Egyetlen állandó betegségem a magas vérnyomás. (napi 1x Coverex-AS 10mg és Betaloc1x 10mg) De már a kialakut magas vérnyomás előtt is ilyen volt az arcom. Allergiás nem vagyok semmire (legalábbis nem tudok róla, még nem voltam allergia teszten)

        Segítségüket előre is köszönöm!

        Tisztelettel: S.Z.

        WEBBeteg szakértő válasza a bőrelváltozás témában

        Kedves Kérdező!

        A leírás alapján felmerül seborrhoeás dermatitis, fény provokálta immunreakció. Ami a legalapvetőbb, az a fényvédelem, még télen is 50 SPF számú fényvédő javasolt. Én azt javaslom, hogy emiatt a felmerülő lehetőség miatt keressen fel egy immunológus jártasságú bőrgyógyászt, a klinikákon biztosan talál ilyen szakembert.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-15 15:06:36; Megválaszolva: 2010. február 15., 15:06

      • Kérdések és válaszok a témakörben:

      • Hirdetések
      • Partnereink hírei
        Hirdetések
        Férfi inkontinencia
        Tegyen ellene! Töltse le a férfi gátizomtorna füzetet!
        Tiszta orrok, nyugodt napok
        A nemzet háziorvosa
        Várják a háziorvosokról és a nővérekről szóló történeteket.
      • Hirdetés