• Aggódnom kell?

        Legfrissebb cikkek a témában
         

        Tisztelt Doktor Nő/Úr! Születésemtől kezdve vannak rajtam anyajegyek de az utóbbi egy hónapban nagyon elaszaporodtak.Legalább 15 db új jött ki rajtam.Voltam korábban (kb másfél éve) bőrgyógyásznál mikor kijött egy nagyobb darab.Elmondtam az orvosnak hogy nagyon zavar hogy ilyen sok van rajtam és nagyon különbözőek.Van ami szinte fekete van ami világos barna, kiálló/ nem kiálló... Elmondtam azt is hogy nagyon félek tőle hogy van e közte rosszindulatú és esetleg bőrrákos lehetek. A bőröm is elég fehér. Viszont a doktor csak azt az egy darabot vizsgálta meg és azt mondta ne aggódjak az nem rosszindulatú.De a többit még csak szabad szemmel se nézte meg.Sajnos nem sikerült megnyugtatnia és most nagyon félek hogy ennyi új jött ki. Mit tanácsol? Váltsak orvost és forduljak máshoz? Vagy erősködjek a dokinál hogy mindet alaposan ellenőrizze? Vagy egyszerűen nyugodjak meg és ne pánikoljak ha kialakul egy új? Elnézést ha túl hosszú lett a levelem de eléggé aggódom. Előre is köszönöm válaszát: Réka

        WEBBeteg szakértő válasza a anyajegy témában

        Kedves Réka!

        Azt megmondani, hpogy az anyajegyek milyen eredetűek, és kell-e miattuk aggódni, csak dermatoszkópos vizsgálat után lehet megmondani. Én azt javaslom, hogy a biztonság kedvéért egy lelkiismeretsebb orvost keressen fel, aki végignézi az összes "gyanús" anyajegyet.

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-03 09:56:19; Megválaszolva: 2010. február 03., 09:56

      • Kérdések és válaszok a témakörben: