Bőrön terjedő piros, viszkető hólyagok

Tisztelt Dr. Nő/Úr! Ez év január 02.-án a karomon megjelentek piros színű pöttyök amik megnagyobbottak majd összenőttek, hólyagosak lettek. Nagyon viszket és továbbterjedtek a testemen. Egész kar, hónalj környéke, has, köldök, csípő, térdhajlat, lábfej. (fotó mellékelve) A bőr-és nemibeteggondozóban nem tudták beazonosítani. Laboratóriumi leletben referenciatartományon kívüli értékek: Fehérvérsejt: 3, 7 Giga/L Ref. tart.: 4, 0 - 10, 0 Giga/L Monocyta: 1, 9 % Ref. tart.: 2, 0 - 12, 0 % Mikrobiológiai lelet: Hepatitis A vírus IgM / ELISA (BioKit): 0, 1 negatív. Hepatitis B vírus anti-HBs / ELISA BioMerieux: 3, 0 negatív. Hepatitis B vírus anti-HBs / ELISA (BioKit): 0, 0 mlU/ml negatív. Hepatitis B vírus surface antigén (HBsAg) / ELISA (BioMerieux): 0, 5 negatív. Hepatitis C vírus IgG / ELISA (BioKit): 0, 1 negatív. Treponema pallidum IgG/IgM ELISA (DiaSorin): 0, 0 negatív. Treponema pallidum/Syphilis RPR: 0, 0 negatív. Treponema pallidum/Syphilis RPR: 0, 0 negatív. Szeretném szakmai tanácsát és véleményét kérni. Tisztelettel: Attila76.

Legfrissebb cikkek a témában

WEBBeteg szakértő válasza a bőrbetegség témában

Rühatka fertőzés is okozhatja a tüneteket. Próbáljon meg egy InfectoScab kúrát, majd lokális steroid kezelést, szisztémásan pedig antihisztamint.

Kérdés: 2010. február 11., 21:08; Megválaszolva: 2010. február 11., 21:08
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Bőrbetegség
Tisztelt Doktornő! Anyukámnak a kislába úján van probléma már 3 éve nem gyógyul be. Jártunk házi orvosnál bőrgyógyásznál sebészeten. Egyik...
Fájdalom mint lehetséges...
Tisztelt Doktornő! 50 éves aktív életmódot élő nő vagyok, nincs semmilyen krónikus betegségem, nem szedek gyógyszereket. Szeptember végén...
Apró anyajegy a talpamon
Tisztelt Doktornő! Figyelmes lettem egy aprócska kb mint 1mm barna anyajegyre a jobb talpamon, úgy emlékszem tavaly még nem láttam. Csatoltam egy...
Viszkető, piros foltok
Üdvözlöm, 1-1,5 hete viszkető, piros foltok jelentek meg rajtam. Lábon, karon és testen (jobban háton) vannak, nyakon és fejen nincs. Mi okozhatja...
Gomba a makkon?.02
Tisztelt Doktornő! Tanácstalan vagyok. Volt felfázásom, amire oxfloxacin hatóanyaqgú gyógyszert kaptam, s háziorvosom szerint elmúlt. A kép a...