• Macularis amyloidosis

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Dokrornő/Doktor úr!

        Bőrgyógyászati biopsziát csináltak nálam, és felmerült a gyanú hogy macularis amyloidosis-om lehet. A kimetszés sajnos nem volt elegendő, hogy a festést megcsinálják és beigazolódjon ez a betegség. Ehhez, újabb biopsziát javasolnak most. Az orvos szerint ez a betegség nem gyógyítható. Viszont elmondta, hogy a fehérjekicsapódások nem csak a bőr alatt jelenhetnek meg, hanem a szervezetben máshol is, gondot okozhatnak. A kérdésem az lenne, hogy mennyire veszélyes ez az állapot, és valóban szükséges e másik biopsziát csináltatnom? Ha úgysem gyógyítható akkor mit számít az, hogy egy újabb mintavétellel kimondják, hogy nem csak gyanú hanem valóban ez a bajom? Mit javasol, végigcsináljam az újabb biopsziával járó procedúrát, vagy hagyjam a dolgot? Ha nincs sok értelme, akkor nem akarnék biopsziát újra, csak azért, hogy legyen egy diagnózis amivel úgysem kezdenek semmit.

        Köszönettel:V. A.

         

        WEBBeteg szakértő válasza a amyloidosis témában

        Én javasolnék újabb biopsziát, sőt a végbél nyálkahártyáról is érdemes lenne egyet végezmi.


        Dr. Bodnár Edina
        Itt kérdezhet

        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2010-02-03 11:03:39; Megválaszolva: 2010. február 03., 11:03

      • Kérdések és válaszok a témakörben: