Pityriasis rosea (rózsahámlás)

Tisztelt Doktornő!

A helyi bőrgyógyász a 4 éves kislányomnál roseát állapított meg, a fürdés mellőzését javasolta arra a 4-6 hétre, míg várhatóan tünetmentes lesz. Kaptunk fürdőkrémet is. A problémám az, hogy néhány hete úszásoktatásra járunk hetente egyszer, és a lányom ezt nagyon szereti, jól is halad, nagyon sajnálnám az elért eredményeket elveszni, a kislányom pedig a hét fénypontját. Kérdésem, hogy ha egész héten betartjuk a "víztilalmat", megkockáztathatjuk-e a heti 1 óra ázást, amíg elmúlik. Vagy van esetleg valamilyen készítmény, amit fürdés előtt használva csökkentheti a szövődmények kialakulását? Egyáltalán milyen szövődmény lehet a víztől?

Válaszát előre is köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Mészáros Lajos válasza rózsahámlás témában

Kedves Édesanya!

Nem merem javasolni az uszodát a kislánynak, ugyanis ott főleg a víz fertőtlenítésére használt szerek azok, amik veszélyt jelentenek és ronthatják a bőrtüneteket.

Kérdés: 2010. január 05., 13:35; Megválaszolva: 2010. január 05., 13:35
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Rozsahamlas
Kedves Doktor úr/nő! Angliaban elek, 1 hete jott ki rajtam a rozsahamlas nevu betegseg, amit itt meg is allapitott a haziorvos. Kerte mellozzem a...
Rózsahámlás vagy más
Tisztelt Doktor Úr/Doktor Nő! Tegnap voltam bőrgyógyászaton, ahol rózsahámlást állapítottak meg nálam, de a doktornő levetetett egy cső vért...
rózsahámlás
Tisztelt Doktorúr/nő Tegnap voltam bőrgyógyászaton, ahol megállapították, hogy rózsahámlásom van. Elküldtek HIV és szifilisz vérvizsgálatra...
Rózsahámlás
2 hete van rózsahámlásom.Kaptam a bőrgyógyásztól kenőcsöt és azt a tanácsot, hogy csak zuhanyozni szabad, de azt is csak vízzel.Panaszaim még...
Véradás
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Az lenne a kérdésem, hogy rózsahámlásos betegség ideje alatt lehet-e vért adni. Megtisztelő válaszát előre is...