• Lábfej belső fertőződése?

        Legfrissebb cikkek a témában
         
        Gyakori kérdések

        Kedves Doktor Úr! Egy jelentéktelen sebem hónapokkal a behegedés után belül feszül, folyamatosan fáj. Meg kell-e ezt vizsgálni valahogyan, vagy próbáljam elfelejteni? Részletek: a seb a lábfejem felső részén volt, kb. 6 cm hosszú, nem tűnt mélynek, és mivel épp evezőstúrán voltunk, egy hétig ázott a zöldes Duna-vízben. Nem fertőtlenítettem, be sem kötöttem. További egy hét múlva, a hegesedéskor kezdett csak zavarni, hogy látható csomó (pukli) volt mellette, és az egész lábfej is bedagadt picit. Ezért az üzemorvosunktól kértem segítséget, Tetanuszt kaptam és ecsetelést, majd a hegesedés befejeződött. Kicsit később a csomó még láthatóbbá vált, ultrahanggal megnézték, és úgy látták, érthetetlen okból megvastagodott a bőr, attól van a dombocska. Igyekeztem elfelejteni. Mégis érzem, hogy nagyon kicsit, de folyamatosan feszül és fáj picit. Látható jel most nincs. Van-e ok aggodalomra, és ha igen, akkor milyen szakorvoshoz kellene fordulnom? Segítségét előre is nagyon köszönöm. Minden jót! L. Luca

        WEBBeteg szakértő válasza a sebfertőzés témában

        Kedves Luca!

        Lehetséges, hogy egy letokolódott gyulladásról van szó. A seb megítéléshez, illetve hogy teendőre van-e szükség, sebészeti szakvizsgálat szükséges, ezért keressen fel sebészt.


        Dr. Boros Miklós
        általános sebész

        Dr. Boros Miklós
        Tünetellenörző Laborértékek

        Kérdés: 2009-11-25 12:04:33; Megválaszolva: 2009. november 25., 12:04

      • Kérdések és válaszok a témakörben:
        Üdvözlöm Azzal a problémával fordulok onokhoz,hogy az utóbbi fel évben a nemi szervemen illetve alatta fehér foltok jöttek ki. Az internetről rendeltem egy vitix nevű gelt amivel kenegetem. Igazabol attól tartok h ebbol sokkal több lesz. A...
        Tisztelt Dr.Nő ! Rendszeres borotválkozás után jelentek meg, ezek szemölcsök lennének ? Hogyan lehetséges eltávolítani ? Válaszát előre is köszönöm.
        Nem szoktam túlságosan fogyni és túlságosan hízni hirtelen,nemszoktam túl nehezeket emelni csak munkahelyen maximum 40kg ot mégis ilyen striák alakultak ki a kezemen. Attól tartok hogy ezek a papirvékony bőr réteg elszakad. Ön szerint forduljak...
        Üdvözlöm! A piniszemen található kis csomók, pottyok miatt kérdezném. Tinédzser korom óta tapasztalom. Nem viszket nem fáj nem ég. Kell e aggódni miatta vagy szakorvoshoz fordulni? Azt olvastam nem lehet semmi a pénisz bőrfelületen. A makkom...
        Tisztelt Doktor Úr/Nő! 2017. májusában fogant meg a kisfiam, a beágyazódás idejében megjelentek az államon a súlyos bőr alatti aknék, melyek végigkísérték a terhességem és azóta is jelen vannak folyamatosan, javában az állam két oldalán...
        Kedves Doktornő! Jobb kezemen viszkető kiütés jelentkezett kb két hete, ami krémezés hatására egy picit enyhült ugyan de nem múlt el. Ugyanezen a kézfejemen az egyik ujjamon oldalt mélyen berepedezik a bőr és gyakran vérzik is. Azt szeretném...
        A fehér pattanás szerű pontok a makkon fertőzés vagy teljesen természetes?
        Kedves Doktornő! 2018. decemberében egy hányást és lázat okozó vírus után 2 nappal bordaközi idegfájdalomra ébredtem! Hónapokig jártam orvostól orvosig, gyomortükrözés, kardiológia, colonoscopia, mellkas röntgen, tüdőgyógyászat,...
        Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! A kérdésem a pikkelysömörhöz vagy pszoriázishoz kapcsolódik. A családomban édesapám ágáról öröklődött a betegség. Persze azt is tudom, hogy nem csak örökletes tényezők játszanak benne szerepet, hanem...
        Ma fürdés közben találtam rá a hátsó bejáratnál éppen hogy közvetlenül mellette egy fekete pattanás szerű valamit