A sérült együttműködése a gyógyulás érdekében

Tisztelt Doktor Úr!

Hétfőn, (2009.11.16) kukta felnyitásával gőz és forróvíz által okozott égési sérülést szenvedtem. A sérülést követően. 1 órán belül ellátásban részesültem. A sérült bőrfelület cca. 1, 5% voltt, ami a kezelések során, (újabb felületek lehúzásával) jelenleg cca. 4%. A sérülések kiterjednek a bal kéz hüvelyk újára és a kézfejre, valamint a has baloldalára.Jelenleg a sebeim fertőtlenítő ráccsal és kötéssel vannak ellátva!

Problémáim: -A hasi rész nagyfokú nedvesedése

                  -Ma reggel éhgyomorra mért 8, 2% os vércukort mértem teszt műszerrel

Fájdalom csillapítón kívül (Flektor) gyógyszert csak magas vérnyomásra szedek.Vércukrot eddig nem észleltem a laboratóriumi vizsgálatok során, kérem válaszát a továbbiakra vonatkozóan, a mielőbbi gyógyulás érdekében!       

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza égés témában

Tisztelt Kérdező!

A hasfali seb váladékozása természetes. Emiatt a gyakoribb kötéscsere válhat szükségessé. Ilyenkor csak a fedőkötés kerül átkötésre. A vércukor stresszhelyzteben ingadozhat, ilyen az égési sérülés. Figyeljen oda, hogy kevesebb szénhidrátot fogyasszon, kerülje a cukrozott italokat és péksüteményeket. Gyógyulás után terheléses vércukorvizsgálatot kell végeztetni.

Kérdés: 2009. november 20., 19:52; Megválaszolva: 2009. november 20., 19:52
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Zsír okozta égés!
Tisztelt Doktor Nő! Azzal a kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy pénteken lesz egy hete, hogy a forró zsír ráborult a hátamra, nyakamra és a...
Comb égése
Jónapot. van egy kerdesem. mit tudnak csinalni h mujon el az eges a combokbol? sokat szoktam szaladni es szedek vitaminokat es nem mulik el. mit kene szedjek...
Égés
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Kb. 10 napja külföldi nyaralás közben a robogó kipufogó csöve egy tenyérnyi foltban megégette a jobb lábszáramat. Sajnos...
Szúró jellegű fájdalmat érzek a...
Kb 2 hete a bal karom bicepszének alsó, belső részén olyan jellegű fájdalmat éreztem mintha korábban megütöttem volna, bár erre nem emlékszem és...