Szilikonos gélek

T. Dr. Bodnár Edina!

Az ajánlott szilikongélek - amit én használok: Contractubex - felbontás után csak 3 hétig használható? Utána a 20 g-os krémet ki kell dobni és újat venni.

A  heget min. 3 hónapig kell használni, hogy eltűntesse és bőrsérülést, akkor mindig új tubussal kell vásárolni?

Az Ön által ajánlott gélek hatásosabbak (Cicaplast, Zeraderm, Dermatix) , mint a fenti, vagy ha kell újat venni, akkor inkább melyiket vegyem?

(A Zeradern Ultra 2 g: 1.150, - Ft csak.)

Bár egy hónapos sebhelyről van szó, egy hete használom csak a Contractubexet és úgy látom, mintha szépen símulna és a kerülete is keskenyedett.

Üdvözlettel: Pásti Ilona

Dr. Boros Miklós válasza hegkezelés témában

Ha a Contratubex gél már egy hét alatt sokat javított a heg állapotán, akkor használja nyugodtan hónapokig, ne dobja ki 3 hét után.Üdvözlettel: Dr. Bodnár Edina

Kérdés: 2009. november 18., 10:22; Megválaszolva: 2009. november 18., 10:22
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Milyen módon lehet az arcon kialakult...
Üdvözlöm! Egy kicsit heges az arcom, mert régebben sokat nyomkodtam a gyulladt pattanásaimat. Azt szeretném meg kérdezni, hogy van-e rá...
Műtéti heg
Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék, hogy 5 évvel ezelőttről maradt, varrt heg "eltüntetésére", lehet-e kapni bármilyen krémet, vagy gélt...
Forradás, heg
Tisztelt Doktor Ur! Van egy ket es fel eves kisfiunk, aki csunyan elvagta az arcat. A surgossegen egy asszisztensno bevarrta 5 oltessel a kb. 2 cm hosszu...
Heg eltüntetése
Tisztelt Dr. nő v. Dr. úr! Én 15 éves fiú vagyok.Vannak kutyaharapás által szerzett kissebb hegeim amelyek sajnos látszanak. Azt szeretném Öntől...
Anyajegy utáni heg
Kedves doktornő! Körülbelül egy éve egy sebészeti beavatkozáson estem át, egy anyajegyet metszettek ki az oldalamból. A műtét után nem igazán...