Rosacea kérdés

Érdeklődnék, hogy a rosacea góc eredetű betegség, vagy nem góc eredetű. Mert van aki azt mondja, hogy nem góc eredetű, hanem az arcbőrnek betegsége, és nincs értelme gócot keresni. Van, aki pedig azt mondja, hogy ha megkeressük a gócot akkor el is múlhat.

vizsgálatok amelyeken voltam:

nőgyógyász- negatív, fogorvos - negatív, hasi ultrahang - negatív, urea teszt (pozitív, de már kezelték, tehát negatív) , demodex vizsgálat - negatív, kontakt allergia (króm, nikkel, ppd érzékenység) étel allergia - negatív, fül orr gége (sztafilokokkusz a mandulacsonkon) , megyek még gyomortükrözésre, h2 kilégzésre, most lesz székletvizsgálat. Kell még valamit csináltatni? Mi lehet a góc, ha egyáltalán kell keresni. Mert, ha ez az arcbőr betegsége, akkor nincs is értelme keresni az okot. Várom válaszát. Köszönettel

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Csuth Ágnes válasza rosacea témában

Kedves Kérdező!

Van értelme a gócvizsgálatnak. Hiányzik még a teljes labor, a vizeletvizsgálat, a mellkas röntgen.

Kérdés: 2009. október 12., 20:51; Megválaszolva: 2009. október 12., 20:51
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Furcsa alakzat a bőrön
Örökletes hajhullás
Körömgomba
Fogamzásgátló-szüneteltetés