Tetoválás

Kedves Doktornő!

Kb. 10 éves égési heg van az alkaromon.Engem nagyon zavar, mert egy buta tinédzserkori fogadásból ered.Állandóan takargatom, szégyellem.Próbáltam már szilikongéllel is eltűntetni, eredménytelenül.Kb.2 cm átmérőjű, az eredeti bőrszínemnél halványabb. Annyi még látszik, hogy valamivel vékonyabb is azon a területen a bőr. A szőr szinte épp úgy kinőtt, mintha nem történt volna semmi.Én mégis szeretném "eltakarni". A kérdésem az lenne, hogy testszínt megközelítő színű tetoválással lehet e takarni, nem okoz-e esetleg mégnagyobb problémát? Pl bőrrákot.? A festék, vagy a tűszúrások károsthatják-e mégjobban, vagy ártalmatlanul "segítenének"? Ez a megoldás az utolsó reményem.

Válaszát nagyon szépen köszönöm!

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza hegesedés témában

Kedves Kérdező!

Lehet, hogy a tetoválástól még hegesebb lesz a bőre. Lézeres eltávolítást javaslok.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. október 08., 09:48; Megválaszolva: 2009. október 08., 09:48
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Túlhegesedés - tetoválás
Tisztelt Dr Nő / Úr! Még régebben egy hasi műtét után a kezelőorvosom contractubex gélt javasolt, mert elmondása szerint egy rendellenességgel...
Lábon hegek
  Tisztelt Doktornő! A lábamon cipő által feltört hegek vannak.piros és lila szinűek.Contractubexel kezelem több hónapja de nagy változást nem...
Hegesedés
Kérem segítségét, milyen kezelés lenne célszerü: kb. 3 hete a hüvelykujjamon, közvetlen a körmömnél megsértettem  és letéptem a bőrt. Azóta...
keringési zavar
Kedves Doktornő! Köszönöm gyors válaszát. Azzal kapcsolatban irtam hogy 3 hónapja van kb egy piros heg a bőrömön ami hol elhalványul hol piros.Irta...
Hatásos-e a lézerkezelés?
Pattanás után maradt hegeimet szeretném eltüntettetni, vagy legalábbis javítani rajta. Azt szeretném kérdezni, hogy a lézerkezelés mennyire hatásos...