Tetű ügy

Az ovodában rendszeresen van tetü, én még nem tapasztaltam a kisfiamon.

Elég megelözés céljából heti egyszer bekenni nittiforral?

Azt is szeretném megkérdezni, hogy a fésüket fertötleníteni flóraszept, domestos, clorox ezekkel elég? Vagy más szert vegyünk?

Egy aggódó anyuka.

Legfrissebb cikkek a témában

Dr. Boros Miklós válasza tetvesség témában

Kedves Aggódó Anyuka!

Otthoni hajmosás után a hajszesszel a haj teljes felületét át kell itatni, majd azt a fejbőrbe alaposan be kell dörzsölni. A készítmény a tetűirtó hatását a következő hajmosásig, akár több hétig is megőrzi, és a fejre kerülő tetveket még a peték lerakása előtt elpusztítja. Amíg a visszafertőződés veszélye fennáll, célszerű a hajszeszes kezelést minden hajmosás után megismételni.

A  fésűk fertőtlenítésére a fent említett szerek alkalmasak. Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Kérdés: 2009. szeptember 29., 13:50; Megválaszolva: 2009. szeptember 29., 13:50
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Tetves vagyok terhesen, mit javasol?
köszönöm a válaszát.a tetvesség az biztos.de épp a vegyszerek károsito hatása miatt az elsö három honapban nem szeretném használni egyik...
Tetűírtás ismét
Tisztelt Cím! E rovatban júliusban kértem tanácsot Önöktől Tetűírtás címmel .....Nagy gondom van. Három lányom, 10, 7 és 4 évesek egy éve...
Tetűírtás
Üdvözletem! Nagy gondom van. Három lányom, 10, 7 és 4 évesek egy éve tetvesek. A gyógyszertárakban kapható összes szert kipróbáltuk, naponta...
Fotodinámiás terápia
Szeretném tudni hogy mi...