Műtéti heg

Tisztelt Doktornő! Érdeklődnék, hogy 5 évvel ezelőttről maradt, varrt heg "eltüntetésére", lehet-e kapni bármilyen krémet, vagy gélt, ami tényleg hatásos?

Előre is köszönöm!

 

 

Dr. Piros Zsuzsanna válasza hegkezelés témában

Kedves Kérdező!

Drámai hatást ne várjon a krémektől, de szilikontartalmú gélek megpróbálhatók, pl. a Dermatix vagy Contractubex gél, ezek hatékonysága egyénenként változik, bár ennyi idő után kevésbé hatékonyak. Hegkimetszést is végeztethet, ha esztéteikailag nagyon zavaró a heg, ilyenkor apró öltésekkel a bőrt intracutan újravarrják a heg kimetszése után. Lézeres megoldás és dermabrázió is választható megoldás, erről esztétikai sebész tud felvilágosítást nyújtani.Üdvözlettel: Dr. Csuth Ágnes, háziorvos

Dr. Piros Zsuzsanna
Dr. Piros Zsuzsanna általános orvos, fül-orr-gégész
Kérdés: 2009. augusztus 17., 22:20; Megválaszolva: 2009. augusztus 17., 22:20
Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek
Milyen módon lehet az arcon kialakult...
Üdvözlöm! Egy kicsit heges az arcom, mert régebben sokat nyomkodtam a gyulladt pattanásaimat. Azt szeretném meg kérdezni, hogy van-e rá...
Szilikonos gélek
T. Dr. Bodnár Edina! Az ajánlott szilikongélek - amit én használok: Contractubex - felbontás után csak 3 hétig használható? Utána a 20 g...
Forradás, heg
Tisztelt Doktor Ur! Van egy ket es fel eves kisfiunk, aki csunyan elvagta az arcat. A surgossegen egy asszisztensno bevarrta 5 oltessel a kb. 2 cm hosszu...
Heg eltüntetése
Tisztelt Dr. nő v. Dr. úr! Én 15 éves fiú vagyok.Vannak kutyaharapás által szerzett kissebb hegeim amelyek sajnos látszanak. Azt szeretném Öntől...
Anyajegy utáni heg
Kedves doktornő! Körülbelül egy éve egy sebészeti beavatkozáson estem át, egy anyajegyet metszettek ki az oldalamból. A műtét után nem igazán...