Barna folt a bőrön

Tisztelt Doktornő!

A kérdésem a következő lenne:
A testsúlyomból adódóan sajnos a combjaim összeérnek, ami miatt nyáron gyakorta kidörzsölődik a bőröm ezen a részen.
Mikor a piros sebes állapot elmúlik a helyén sötétbarna bőr marad mely nem múlik el az idő múlásável sem.
, Mintha egy heg lenne, csak sokkal nagyobb, sokkal sötétebb ott a bőröm, mint bárhol máshol, és nagyon zavar.
Kérem ha tud tanácsot adni, segítsen mivel lehetne kenni esetleg, hogy elmúljon ez a "heg".

Válaszát előre is köszönöm

Üdvözlettel.

Dr. Csuth Ágnes válasza barna folt témában

Kedves Kérdező! Az ön esetében a gyulladás utáni fokozott pigmentáció okozza a panszokat. Ezt könnyebb megelőzni, mint kezelni. A megelőzésnél hatékony lenne a fogyás, a bőr szárazon tartása, illetve ha már elkezdődik a gyulladás, akkor az azonnali hatékony kezelés. A barna folt egy idő után magától is halványodik, ez a folyamat hámlasztó hatóanyagot tartalmazó kezeléssel gyorsítható.Üdvözlettel.

Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát. A kérdésben megfogalmazottakért portálunk nem vállal felelősséget.
Figyelem! A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes - különösen a terápiára vonatkozó - tanácsok az orvostudomány fejlődése következtében napjainkra túlhaladottá válhattak.
Kérdés: 2009. augusztus 10., 11:10; Megválaszolva: 2009. augusztus 10., 11:10

Kérdések és válaszok: Bőrbetegségek

Barna folt kisfiam talpán
1, 5 éves kisfiam talpán születése óta van egy barna folt, ami a lábával együtt nő. Szeretném megtudni, hogy kell-e ezt a foltot kezelni okozhat -e problémát?
Talpon anya jegy
Par éve vettem észre, hogy a jobb labam talpan van egy barnas folt nem turemkedik ki nem faj vagy viszket mit gondol mi lehet ez?
Barna folt
Tisztelt Doktornő! Az lenne a kérdésem, hogy én irodába dolgozom sokat könyöklöm és agyon barna a könyököm milyen kenőcsöt ajánlana rá, ami jó lenne addig mig...
Barna, viszkető folt a combon
Jó Napot! A bal combomon belül közép tájt van egy halvány barna folt kb 3x3 cm lehet, ami szokott viszketni is. Nem hámlik, nincs megvastagodva a bőr, nincs...
Mi az a sötét folt a körmöm alatt?
Üdvözlöm! Körülbelül 1, 5 hónappal ezelőtt ez a folt jelent meg a körmöm alatt. Nem érte fizikai behatás és nem is fáj. Nem viszket és nem lehet gombásodás...